“Ми довели, що Росія помилялася” – глава МЗС Великої Британії

Західні країни й надалі мають підтримувати Україну у війні проти Росії.

Зокрема, посилювати санкції та надавати важке озброєння, в тому числі літаки, заявила у своїй статті в Express міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

“Битва за Донбас вирує, оскільки російські війська просуваються на сході та півдні. Якщо Путін переможе, він націлиться на більші території України й не поступиться, доки вся країна не буде під його контролем”, – заявила Трасс.

Міністерка вважає, що президент РФ Володимир Путін грає на тому, що бажання вільного світу зупинити його не може зрівнятися з його рішучістю поставити Україну на коліна.

“Ми довели, що Росія помилялася, і робитимемо це знову. Тепер зрозуміло, що Путін не може зламати й не зламає чи підпорядкує Україну. Але треба йти далі – стратегічним і моральним імперативом для всіх нас є перемога України”, – сказала Трасс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід не вплутуватиметься у прямий конфлікт із Росією – міністр оборони Великої Британії

Вона закликала всіх союзників й надалі допомагати Україні.

“Я закликаю наших союзників зробити більше, щоб Україна отримувала те, що їй потрібно, від важкої зброї, як-от танки та літаки, до боєприпасів та інших поставок. Найкращою довгостроковою безпекою для України буде те, що вона зможе захиститися від будь-якої майбутньої агресії”, – зауважила керівниця МЗС.

Трасс наголосила й на важливості санкцій.

“Ми також повинні продовжувати морити голодом путінську машину для фінансування війни, накладаючи санкції на більшу кількість тих, хто фінансує його агресію, від олігархів і банків до енергетики, золота та сфери послуг. Ми повинні невпинно посилювати тиск, доки путінські війська залишаються в Україні”, – заявила Трасс.

Велика Британія запровадила санкції проти ймовірної коханки президента Росії Володимира Путіна гімнастки Аліни Кабаєвої. Окрім Кабаєвої, під санкції Британії потрапили ще 11 родичів Путіна. Наприклад, двоюрідний брат диктатора Ігор Путін та його син Роман і ексдружина Людмила Очеретна.