У Москві пройде зустріч лідерів ОДКБ

У Москві 16 травня відбудеться зустріч лідерів Організації договору про колективну безпеку.

Захід буде присвячений 30-річчю підписання договору про колективну безпеку та 20-річчю створення організації. Про це повідомляє білоруська державна інформаційна агенція “Белта”.

Як зазначили в пресслужбі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, учасники планують обговорити питання нинішньої обстановки в регіоні та світі та “заходи спільного реагування на різнопланові виклики й загрози, що виникають”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОДКБ стався бунт – українська розвідка

Також Лукашенко проведе двосторонні переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Однією з головних тем стануть питання “розвитку кооперації та спільна робота над імпортозаміщенням”.

Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ, Ташкентський договір) – військово-політична міжнародна організація. До ОДКБ входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан. Створена 15 травня 1992 організація “розглядається як головний міждержавний інструмент, покликаний протистояти регіональним викликам і загрозам військово-політичного і військово-стратегічного характеру”.