“У РФ є чим воювати, але немає ким” – у МВС пояснили настрої росіян щодо мобілізації

Серйозної мобілізації в Російській Федерації не буде.

У Росії є чим воювати, проте немає ким. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов у ефірі національного телемарафону.

“Як такої серйозної мобілізації, я переконаний, що не буде (у РФ. – Gazeta.ua) з кількох причин. Зокрема, мобілізація – це про війну, а в них війну війною не називають, вони називають це спецоперацією. І недарма, бо за соціологічними дослідженнями, війна в них сприймається дуже погано. І люди там проти війни з Україною, але вони за спецоперацію з Україною”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Про таке Соловйов не попереджав” – “елітні” війська РФ тікають з України

Смірнов додав, що у Путіна є лише один варіант. Це – прихована мобілізація.

“Тобто, за великим рахунком, це – військовий призов строковиків, з якими будуть або добровільно, або примусово підписані певні контракти, а вони можуть про це й не знати, що з ними контракти підписали, у тому числі. Але ми маємо розуміти – що це за військо, яке без мотивації, яке не має абсолютно ніякої військової підготовки, ці строковики?” – підкреслив.

Радник зазначив, що доки Росія втрачає велику кількість озброєння, Україна – щодня отримує нову техніку.

“Знаєте, не ленд-лізом єдиним. Це є безперервний потік (зброї, яку передають Україні. – Gazeta.ua)”, – констатував Смірнов.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявляв, що існують дві причини, через які влада Російської Федерації досі не оголосила загальну мобілізацію в країні. Перша – економічна, друга – ідеологічна. Путін не оголошує загальну мобілізацію через негативні економічні наслідки, які та неминуче спричинить. На тлі санкцій заходу таке рішення може стати катастрофою для російської економіки, котра щоденно зазнає величезних втрат через війну в Україні.