Росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп – розвідка

У Росії на державному рівні триває прихована мобілізація.

В Бєлгородській та Ростовській областях на основі призовників формують нові підрозділи, які направляють в Україну. Про це повідомило головне управління розвідки Міноборони в Telegram.

Проте, застосування таких військ переважно є неефективним. На сьогодні ресурси, які стосуються найбільш боєздатних батальйонно-тактичних груп Росія вичерпала, хоча в неї ще достатньо резервів для того, щоб вводити на територію України .

В підрозділах російських окупаційних військ панує пригніченість та депресивний морально-психологічний клімат, повідомив представник воєнної розвідки Вадим Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України з’явився шанс повернути Донбас: експерти назвали три варіанти розвитку війни

“Найбільш пригнічений моральний стан у військовослужбовців 1 та 2 армійських корпусів з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей. Тому що саме там відбувається примусова мобілізація і призов до лав російських окупаційних військ.

Непідготовлений особовий склад, який не має по суті бойового досвіду, спрямовується зараз на найбільш важливі напрямки. Крім того, ті резервісти, які направляються на територію України з РФ, особливо з її центральних регіонів, східних регіонів, вони просто їхали й думали, що їдуть заробляти гроші, а тут їх по суті зустрічає потужний опір ЗС України, сил оборони, територіальної оборони та всього населення України”, розповів Скібіцький та додав, що замість отримання грошей, росіяни повертаються додому в мішках для трупів, що дуже впливає на моральний стан окупантів.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов бачить два сценарії завершення війни з РФ. Перший – розділення Росії на три й більше частин. І другий – відносне збереження територіальної цілісності РФ при зміні керівництва країни.