“Про таке Соловйов не попереджав” – “елітні” війська РФ тікають з України

Російські найманці, які приїхали із Сахаліну воювати з українськими військовими на Донбасі, відмовилися вступати у бій, побачивши те пекло, які бійці ЗСУ влаштовують для них на українських землях.

Відеопідтвердження відмови росіян у своєму Telegram-каналі оприлюднив український журналіст Денис Казанцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Білогорівкою ЗСУ влаштували окупантам Сталінград і Курську дугу одночасно: показали відео

На кадрах російські службовці говорять про те, що після того, як вони приїхали на війну в Україні, їх “використали не за призначенням” і кинули на забій без жодної бойової підготовки.

Окупанти скаржаться, що воювати з українцями не хочуть, але повернутися додому на Сахалін не можуть, адже просто не мають на це грошей.

“Потроху до окупантів починає доходити, у що вони вплуталися. Виявилося, що пропагандисти, які кричали, що Україна не воюватиме і розбіжиться, набрехали. Замість легкої прогулянки на росіян в Україні чекала м’ясорубка. Про таке Соловйов (російський пропагандист Володимир Соловйов – Gazeta.ua) не попереджав”, – пише Казанцев.

Російська влада залучає до війни в України резервістів із проєкту БАРС. Воюють вони погано. 11 травня в Донецькій області один із підрозділів військовослужбовців БАРС після артилерійського удару ЗСУ кинув позиції та втік у тил. Залишив штатні підрозділи ЗС РФ без допомоги.

У мобілізованих військових низький рівень підготовки й забезпечення. Виділений на БАРС бюджет розікрали. Збори з резервістами проводили лише формально. 2021-го на БАРС виділили 7,4 млрд рублів.