Російське ФСБ сфальшувало справу проти журналістки Ірини Данілович

Російське ФСБ сфальшувало кримінальну справу проти кримської журналістки Ірини Данілович.

Її утримували в тимчасово окупованому Криму протягом восьми днів. Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денiсова в Telegram.

Силовики тестували журналістку на поліграфі та погрожували вивезти до лісу, якщо вона щось приховуватиме.

“Увесь цей час Ірину годували один раз на день, а під кінець перебування у ФСБ змусили підписати порожні бланки в обмін на “визволення”. Після цього їй повідомили, що в сумочці знайшли двісті грамів вибухівки і відвезли її до “суду” для обрання запобіжного заходу” – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівський пропагандист Кисельов пригрозив Великій Британії ядерною бомбою і поїхав на відпочинок в Дубай

На тринадцяту добу після викрадення Ірини Данілович, адвокату підтвердили, що громадянська журналістка перебуває в слідчому ізоляторі Сімферополя.

За словами Денісової, журналістку підозрюють у незаконних діях з вибуховими речовинами. Їй загрожує від шести до восьми років та до 100 тисяч рублів штрафу.

“Сфабрикована справа проти кримської журналістики Ірини Данілович є прикладом залякування незалежних журналістів, придушенням свободи думки в тимчасово окупованому Криму та ще одним свідченням політики переслідування та репресій українських громадян країною-окупантом”, – зазначила омбудсмен.

29 квітня у тимчасово окупованому Криму затримали журналістку Ірину Данілович правоохоронці-окупанти, повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. У домі журналістки провели обшук.