Керівниця медколеджу в Маріуполі перейшла на бік окупантів

У Маруполі Донецької області продовжують фіксувати випадки колабораціонізму.

Зокрема, на бік російських окупантів стала виконувачка обов’язків Маріупольского медичного коледжу Узун Олена Валентинівна, повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

Жінка ще від 2014-го симпатизує російським окупантам. Після повномастабного вторгнення Росії, 24 лютого, вона самостійно перейшла на бік РФ. Зараз вона займається організацією “перезапуску медичного коледжу під російськими брендами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мав подвійне громадянство: на Харківщині пов’язали “любителя руського миру”

“Телефонує батькам та учням, пропонує відмовитись від продовження навчання в Україні та отримати російській диплом. Типова мраZота”, – написав Андрющенко.

2014-го Узун разом з керівником департаменту освіти сприяла псевдорефенедуму в Маріуполі. Коли ж план росіян не вдався, то свої дії пояснили “примусом”.

“Тоді доказів бракувало. Вісім років загорнута в прапор і перша на співі гімну Україні. Але правда – ось вона. Зараз. Закарбовано”, – наголосив представник мерії.

Зрадники України можуть отримати від 10 до 12 років в’язниці за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.