Під Білогорівкою ЗСУ влаштували окупантам Сталінград і Курську дугу одночасно: показали відео

На переправі біля села Білогорівка Луганської області українські захисники розмолотили техніку російських загарбників.

Протягом трьох днів воїни з 80, 79, 30, 58 та 17 танкових бригад влаштували окупантам Сталінград та Курську дугу одночасно. Відео опублікував радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Потерпіть. Скоро ленд-ліз дійде” – Кім звернувся до херсонців

“Безмозкі російські генерали, сліпо виконуючи наказ Путіна – оточити до 9 травня хоча б Лисичанськ з Сіверськодонецьком погнали на вірну смерть тисячі своїх. Подивіться на безпорадного російського солдата, якого кинули на забій і змушені рятуватися уплав”, – написав він.

Зазначив, що за три дні загарбники втратили під Білогорівкою близько 250 одиниць техніки та до 1500 солдатів та офіцерів.

“Через цю нашу перемогу росіяни були змушені зупинити наступ на значній частині східного фронту”, – підкреслив Геращенко.

Втрати російських окупантів в Україні на 14 травня становлять приблизно 27,2 тис. осіб. Ворог з початку активної фази війни втратив також багато техніки: танків – 1218; бойових броньованих машин – 2934; артилерійських систем – 551; РСЗВ – 195; засобів ППО – 88; літаків – 200; гелікоптерів – 163; автомобільної техніки – 2042; кораблів/катерів – 13; БПЛА оперативно-тактичного рівня – 411; спеціальної техніки – 42; крилатих ракет – 95.