Україна веде переговори щодо евакуації 60 людей з Азовсталі

Україна веде переговори про евакуацію 60 людей з Азовсталі в Маріуполі.

Інформацію про кількість людей, щодо яких наразі ведуться переговори підтвердила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише Суспільне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Результат може не задовольнити всіх” – Верещук про евакуацію з Азовсталі

“Там декілька сотень поранених, їх треба рятувати в першу чергу, бо щодо всіх одразу росіяни не погоджуються. Отже, спочатку важкопоранені й медики, їх дійсно 60 осіб”, повідомила Верещук.

Раніше, Верещук повідомляла, що переговори стосуються 38 захисників, які є лежачими через отримані поранення. Їх хочуть обміняти на полонених росіян.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Захисники українського міста стримують атаки окупантів на завод у катастрофічних умовах. Там вже загинули сотні військових. Поранених – майже 600 осіб. Ці цифри збільшуються щодня, говорив заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар.

Загалом на заводі “Азовсталь” перебуває понад 1 тис. українських військових. Вони залишаються в підземних тунелях. Воїни готові здатися третій стороні й залишатися в тій країні до завершення війни.

За дорученням президента Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації українських захисників. Однак йдеться лише про 38 важкопоранених бійців.

Тим часом Маріуполь у складі ОРДО готують до приєднання до Росії. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, посилаючись на місцеві ЗМІ та самопроголошеного “мера”, називає можливою датою проведення “рефендуму” 15 травня.