Ситуація в Херсоні підкреслює провал РФ – британська розвідка

Центральна частина початкового плану вторгнення Росії з великою ймовірністю використовувала сфальсифіковані референдуми, щоб передати більшість регіонів України під довгострокову проросійську владу.

Встановлення у Херсоні проросійської адміністрації лише підкреслює провал політичних цілей РФ в Україні, повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

“Той факт, що Росія досягла успіху лише у встановленні проросійського місцевого керівництва у Херсоні підкреслює провал політичних цілей Росії в Україні. Жителі Херсонського регіону швидше за все продовжать демонструвати їхню опозицію російській окупації” – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виграла битву за Харків – американські аналітики

Якщо Росія і зможе організувати референдум у Херсоні, то майже напевно підтасує результати для демонстрації того, що більшість жителів хочуть відокремлення від України. Водночас встановлена Росією військово-цивільна адміністрація Херсона оголосила, що попросить Росію включити цей регіон до складу Російської Федерації без референдума.

Віцеспікерка Держдуми Російської Федерації Анна Кузнецова приїхала в тимчасово захоплений росіянами Херсон допомагати колаборантам.

До окупованого Херсона також прибула група вербувальників, до якої входять працівники ФСБ, офіцери “міністерства держбезпеки ОРДО” і представники ПВК “Ліга” (колишня “Вагнер”. – Gazeta.ua). Їхнє завдання – знайти людей, які погодяться працювати в “спецслужбах ОРДО”. Паралельно проводять показові фільтраційні заходи щодо патріотично налаштованих місцевих.