У Великій Британії закликають скасувати візи для біженців з України

Кількість біженців, які прибувають до Великої Британії за візовими схемами, зросла більш ніж на 10 000 осіб всього за тиждень.

За даними уряду Великої Британії, станом на середину травня 37 400 осіб прибули в країну за українськими візовими схемами. Це більше, ніж 27 100 до понеділка, 25 квітня, повідомляє MSN.com.

Останні прибуття включають 19 500 осіб за спонсорською схемою Homes for Ukraine. Це на три чверті більше, ніж 11 100 осіб тижнем раніше. А за сімейною схемою прибуло 17 900 осіб проти 16 000.

Раніше програма Homes for Ukraine піддалася широкій критиці через те, що біженцям потрібно занадто часу для отримання віз і прибуття до Великої Британії. Місцеві жителі та волонтери побоювалися, що українці взагалі перестануть приїжджати. Але останнім часом програмою стали користуватися набагато більше людей.

Число людей, які отримали візи і прибувають до Великої Британії, неухильно зростає. Але більшість з тих, хто подав заявки — приблизно шість з десяти — ще не приїхали в країну.

У британських ЗМІ вже не раз писали, як деякі сім’ї не можуть в’їхати до країни, тому що не всі члени сім’ї отримали дозвіл або візи.