Ворог перетворює Луганщину на пустелю – Гайдай

Більше 50 будинків зруйнували росіяни у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, у Лисичанську влучили в будівлю заводу.

Слідом за містом Попасна росіяни знищують й прилеглі населені пункти. Про це написав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“Їм не потрібні люди та їх домівки виключно територія, яку ворог перетворює на пустелю. Половина із 30 обстрілів протягом 13 травня зафіксована саме там”, – написав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти активізувалися на Слобожанському та Донецькому напрямках

За минулу добу, щонайменше п’ять зруйнованих будинків зафіксували в Троїцькому, Вікторівці, Новозванівці, Тошківці, Катеринівці та Врубівці. 11 у Комишувасі, 10 у Золотому.

Впродовж дня пошкоджень зазнали сім багатоповерхівок у Сіверськодонецьку та одна в Рубіжному, де також зруйновані два приватні будинки. У Лисичанську окупанти зруйнували адміністративну будівлю заводу гумових технічних виробів.

“Втім, в районі Рубіжного ворог продовжує здійснювати активний вогневий вплив руйнувань може бути набагато більше. Також росіяни вели штурмові дії у напрямках Золотого та Комишувахи”, – додав Гайдай.

На фронті Луганщини і Донеччини за добу відбито 10 атак ворога.

“Наші військовослужбовці знищили п’ять танків, п’ять артилерійських систем, шість одиниць бойової броньованої техніки, сім ворожих автомобілів. Підрозділи ППО збили три безпілотних літальних апарати типу “Орлан-10”, – підкреслив.

Терористи-кадировці захопили інфекційне відділення в Рубіжному. Воно було найкращим у Луганській області. У відділенні багато сучасного дороговартісного обладнання та іноземних ліків. Російські пропагандисти зняли відео, що то нібито вони самі облаштували лікарню.