Виробник паперу SvetoCopy йде з Росії і продає завод

Американська компанія Sylvamo Corporation, яка виробляє папір під брендом SvetoCopy, йде з Росії.

Також компанія має намір продати свій головний актив в Росії – Світлогорський целюлозно-паперовий комбінат, розташований в Ленінградській області. Про це повідомляє Коммерсантъ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криптобіржа Binance заборонила операції росіянам

“Ми прийняли рішення покинути Росію. Ми будемо робити це в установленому порядку і ведемо процес продажу нашого російського бізнесу. Ми плануємо завершити цей процес в найкоротші терміни”, – йдеться в заяві компанії.

Світлогірський ЦПК має річну потужність 720 тис. тонн целюлози, паперу та картону. У 2021 році на РФ припало приблизно 15% загального виторгу Sylvamo.

На початку березня Sylvamo заявила про припинення операцій у Росії.

Sylvamo Corp. міжнародний виробник паперу, виробничі майданчики компанії розміщуються в Європі, Латинській Америці, Північній Америці та Росії. Штаб-квартира Sylvamo розташована у Мемфісі (США).

Японія забороняє експорт до Російської Федерації високотехнологічних товарів. Мова йде про 3D-принтери, квантові комп’ютери та електронні мікроскопи. Раніше зазначалося, що санкції вже змушують РФ використовувати комп’ютерні чіпи з посудомийних машин і холодильників у деякій військовій техніці. Голова Офіса президента України Андрій Єрмак зазначив, що Росія без технологій все більше нагадує Радянський Союз.