США пригрозили іноземним банкам за допомогу Росії

США стежать за дотриманням санкцій проти Росії.

Там можуть застосувати обмеження проти тих банків, які допомагають фізичним, або юридичним особам з Росії обходити санкції, повідомило New York Times з посиланням на заступника міністра фінансів США Адевале Адейемо.

Він провів зустріч з представниками міжнародних фінансових організацій, де пояснив їм наслідки допомоги Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський монополіст Роскосмос обходить міжнародні санкції: допомагає банк РФ

“Якщо ви надаєте матеріальну підтримку особі або організації, що знаходиться під санкціями, ми можемо поширити їх на вас, використавши наші інструменти”, – заявив чиновник.

Він наголосив, що наслідки можуть відчути і ті країни, які не приєдналися до санкцій проти Росії. За його словами, це їх не звільняє від дотримання обмежень, введених проти Росії США та Європою.

Велика Британія запровадила санкції проти імовірної коханки президента Росії Володимира Путіна гімнастки Аліни Кабаєвої. Вона стала першою країною, яка ввела проти Кабаєвої обмеження. Окрім неї, під санкції Британії потрапили ще 11 родичів Путіна.

Тим часом країни Євросоюзу готують шостий пакет санкцій проти Росії за розв’язання повномасштабної війни в Україні. Анонсують, що він міститиме “нафтову опцію”.

Російська Федерація планує обходити запроваджені проти неї санкції через треті країни. Відповідний наказ підготувало міністерство промисловості та торгівлі РФ. Документ направлений на ігнорування заборони правовласників на експорт до країни товарів, що йдуть на продаж на ринку іншої держави.