Мінкульт відповів на звернення щодо відсторонення з марафону вісьмох ведучих

13 травня звернення низки українських медійних організацій і журналістів щодо санкцій проти кількох журналістів телемарафону отримало відповідь.

Мова йде про відсторонення від ефірів журналістів, які до війни працювали на каналах, що належать Віктору Медведчуку, та поширювали проросійську пропаганду, повідомило Міністерство культури та інформаційнї політики України.

Там заявили, що МКІП не може та не вважає за доцільним втручатись в кадрову політику каналів та медіа груп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кива, Шарій, Азаров, Медведчук: показали “бекграунд” ведучих телемарафонів

“Сьогодні нам потрібна кожна людина, кожен спеціаліст, який працює на єдиному інформаційному державному фронті для відстоювання нашої державності та перемоги над російськими загарбниками. Тому вбачаємо доцільним саме зараз, під час війни, в першу чергу звертати увагу на позицію, яку прийняли зазначені у списку ведучі”, – говориться у відповіді.

Крім цього, зазначили, що 24 лютого великі медіагрупи звернулись до МКІП та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з метою об’єднатися та створити єдиний інформаційний фронт для боротьби з російською пропагандою.

“Наш вдалий супротив та фактично перемога у інформаційній війні з Росією говорить про те, що ідея та реалізація були досить вдалими. Це стало можливим завдяки зусиллям всіх редакторів, журналістів, ведучих, що наразі 24/7 працюють вже третій місяць єдиним фронтом”, – йдеться у заяві.

12 травня президента Володимира Зеленського й міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка закликали відсторонити від телемарафонів вісьмох телеведучих, які поширювали проросійську пропаганду. Йдеться про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наталію Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець та Анастасію Даугуле.