Бомбардування, вбивства, зґвалтування. 41 військовий РФ постане перед українським судом

41 російський військовослужбовець відповідатиме перед українським судом.

Їх підозрюють у воєнних злочинах, зокрема, вбивствах, зґвалтуваннях, повідомило “Радіо Свобода” з посиланням на заяву генпрокурорки Ірини Венедіктової в ефірі національного телемарафону.

“У нас 41 підозрюваний у справах, з якими ми будемо готові виходити до суду… всі вони йдуть за ст. 438 КК про воєнні злочини, але там різний типаж злочинів. Це і бомбардування цивільної інфраструктури, і вбивство цивільних, і зґвалтування, і мародерство”, сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиукраїнська діяльність: справу Киви передали до суду

Уже наступного тижня почнуться слухання щодо росіян, які бомбардували Україну.

“Думаю, що наступного тижня вже будуть попередні слухання щодо ще двох осіб, які також перебувають фізично в Україні… Ці люди бомбардували об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки”, сказала Венедіктова.

13 травня Солом’янський райсуд у Києві розпочав слухання у справі росіянина Вадима Шишимаріна. Це перший російський військовий, який постав перед українським судом за злочини проти нашої країни. 21-річного командира відділення військової частини 32010 четвертої танкової Кантемирівської дивізії Московської області судять за вбивство цивільного на Сумщині. 28 лютого 2022 року окупант вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.