Відео: кремль намагається домовитися із Заходом про «Мінськ-3» — Арестович

кремль зараз посилає емісарів до європейських країн зі спробою домовитися та зупинити дії на поточному моменті зі збереженням за росією окупованих територій України.

Про це зазначив радник глави офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.


Олексій Арестович
радник голови Офісу президента України

«Повістка звучить приблизно так: «Всі ми трохи погарячкували, просимо зрозуміти і пробачити”. І представник Ердогана вже заявив, що росія хоче укласти новий договір з безпеки не тільки з Україною, а й з усім Заходом. І вся радісна метушня французів, німців і турків говорить про те, що Росія намагається сторгуватися, укласти «Мінськ-3». На що президент України Зеленський сказав, що Макрон йому запропонував поступитися суверенітетом України, і після цього путін заспокоїться»

Водночас, зазначив Арестович, планам Москви не судилося збутися.

«Будемо мочити, поки не замочимо і не проженемо»

— Олексій Арестович,
радник голови Офісу президента України

<script async src=”https://telegram.org/js/telegram-widget.js?19″ data-telegram-post=”uniannet/54483″ data-width=”100%”></script>

Нагадаємо, 9 травня президент Франції Емманюель Макрон заявив, що процес вступу України в ЄС після отримання статусу кандидата, може тривати роками чи навіть десятиліттями. Тому він запропонував створити нову організацію для демократичних європейських країн, які не є членами ЄС.

У відповідь глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що реалізація такої ідеї буде «обманом» з боку Євросоюзу.

Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував ймовірну мирну угоду між Україною та рф. За його словами, Берлін не погодиться на будь-який мир між Києвом і державою-агресором.

Шольц виступив у Бундестазі на зустрічі, присвяченій війні в Україні. Під час його промови, кілька членів Вільної демократичної партії покинули засідання Комітету з політики.