Окупанти розстрілюють цивільних за будь-яку українську знахідку – Гайдай

Російські окупанти у Луганській області розстрілюють цивільних людей за будь-яку українську знахідку.

Противник майже повністю контролює Рубіжне, проте через околиці прорватися не може, розповів в ефірі телемарафону голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, Рубіжне знищене на 80%, всі комунікації відсутні. Окупанти вивозять дороговартісне медичне та освітнє обладнання до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рубіжному кадировці захопили інфекційне відділення

Росіяни намагаються перекрити трасу Лисичанськ-Бахмут з боку Попасної та з боку Білогорівки. В останній розбито вже близько 90 одиниць важкої ворожої техніки, зокрема гелікоптер.

“Наші захисники вже зачищають й інший берег річки, де росіяни намагалися закріпитися. За даними розвідки, російський батальйон відмовився йти в атаку, бо Білогорівка – це рашистська смерть”, зазначив Гайдай.

Також завдяки українській артилерії росіяни не можуть прорватися до Воєводівки та Нижнього.

“Ситуація зі зруйнованим мостом через Борову між Рубіжним та Сіверськодонецьком – не є критичною. Під’їздні дороги до обласного центру є, отже евакуація та завезення гумвантажів можливе”, сказав Гайдай.

Він додав, що найближчими днями може відбутися евакуація, але з безпекових міркувань анонсувати її у мережі не будуть.

“Через брак світла та мобільного зв’язку, на місцях інформувати населення про виїзди будуть поліцейські”, підсумував він.

На Луганщині зараз стримують основний наступ російських окупантів. Область атакують мобілізовані росіяни, регулярна армія РФ, кадировці, вагнерівці та бойовики ЛНР. Вони вже три місяці не можуть пройти невелику ділянку області.