Смерті від гангрени, відсутність їжі: воїн заявив про катастрофічну ситуацію на Азовсталі

Ситуація на заблокованій Азовсталі в Маріуполі – критична. У воїнів майже закінчилася їжа, а пити вони змушені технічну воду.

Про це сказав заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар (“Калина”) в інтерв’ю ВВС Україна.

“Іноді раз на день є можливість поїсти, часом без їжі. Ситуація погана, справді важка. Ми розтягуємо все, що маємо, ділимося. Вода. Тут є деякі запаси. Плюс технічна вода, яку ми кип’ятимо та п’ємо”, – розповів він.

Лише за одну добу по українських воїнах росіяни випускають десятки ракет, здійснюють десятки авіанальотів і ведуть постійні мінометні обстріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Відбувається спроба кривавої помсти росіян” – Ющенко, Кучма й Порошенко звернулися до світу

На очах “азовців” щодня від гангрени помирають побратими. Там є загроза епідемії інфекційних хвороб.

Українські військові на Азовсталі готуються загинути, якщо українська сторона й міжнародні організації так і не домовляться про виведення маріупольського гарнізону з міста за умови припинення вогню, пише BBC.

“Від поранень щодня помирають наші військовослужбовці. У нас немає достатньо антибіотиків, немає достатньої кількості перев’язувальних матеріалів, наш госпіталь бомбардують. У нас багато контужених і вбитих. Ситуація катастрофічна”, – сказав командир полку.

На думку бійців, влада зволікає з допомогою їм, забуваючи про те, що саме вони під час евакуації вивели з Азовсталі цивільних.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Українські воїни перебувають на Азовсталі.

Захисник Азовсталі записав відеозвернення з проханням допомогти пораненим побратимам. Воїни перебувають у повній антисанітарії та не мають навіть йоду чи зеленки.

За дорученням президента України Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації воїнів.

Командир 36 бригади морської піхоти Сергій Волинський (“Волина”) звертався до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо застосування процедури “екстракшн” – вивезти українських воїнів на територію Туреччини.

Упродовж усієї ночі 13 травня російські окупанти обстрілювали завод з артилерії й авіації. Триває штурм меткомбінату російською піхотою на бронетехніці.