Вакансії для контрактників і «військовий облік»: в Росії продовжується прихована мобілізація

На тлі невдач окупантів в Україні Росія проводить приховану мобілізацію. Військкомати розсилають чоловікам повістки для «військового обліку», пропонують вакансії для контрактників та рекламують так звану «спецоперацію».

Про це повідомляє видання BBC з посиланням на джерела.

Троє співрозмовників розповіли, що вони отримали повістки до військкомату нібито для постановки на «військовий облік» і «підтвердження місця проживання і прописки». Чоловіки порвали ці повідомлення та викинули.

Військкомати активно розсилають рекламні матеріали із закликом йти на контрактну службу, чоловікам пропонують вступити в російську армію на термін від трьох місяців. Їм обіцяють зарплату від 130 тисяч рублів (близько 60 тисяч гривень), проте в проспектах «одиничка» дописана ручкою.

Ще одні співрозмовники заявили, що на початку квітня їх запросили до військкоматів і там «мобілізували», їм пообіцяли роботу за контрактом в тилових частинах. Однак на наступний день їх літаком відправили в Ростов-на-Дону, а потім на фронт в Луганську область.

«З кожним днем російська армія все активніше рекрутує контрактників, а «рекламна кампанія» короткострокової служби – частиною якої можуть бути і повістки – стає все більш нав’язливою», – повідомляє видання.

На території РФ продовжують проводити приховану мобілізацію. Інформацію підтвердило Генеральне управління розвідки України генерал-майор Кирило Буданов.

В СБУ оприлюднили свідчення мобілізованих у квітні окупантів, які почали давати свідчення у полоні. Їм обіцяли великі гроші і легкі завдання: розбирати завали та впорядковувати вулиці в так званих «Л/ДНР», переносити і вантажити убитих та поранених, а також чергувати на блокпостах.

Якщо путін оголосить у росії мобілізацію, проти України буде кинуто величезну кількість непідготованого «м’яса». Наші військові до цього готуються.