Росія хоче укласти нову угоду із Заходом – радник президента Туреччини

Росія хоче укласти нову велику угоду із Заходом. Проведення цих переговорів також залежатиме від ЄС та США.

Радник президента Туреччини Ібрагім Калин сказав, що є глибший стратегічний розрахунок, у який включена Україна. Про це повідомляє Türkiye.

“Неможливо покласти край бойовим діям та війні, не відновивши тут правильний баланс”, – заявив радник.

Щоб склалися умови переговорів, всі сторони, зокрема Європа та США, повинні мати конструктивну позицію. Туреччина теж веде інтенсивний дипломатичний трафік з європейськими та американськими колегами.

Калин додав, що для зустрічі президентів України та РФ Володимира Зеленського й Володимира Путіна необхідно домогтися певного прогресу в переговорах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник Маріуполя звернувся до Ердогана

“У рамках Стамбульського процесу пройдений певний шлях, але для зустрічі лідерів може знадобитися час. На жаль, події останніх тижнів негативно вплинули на цей процес. Але ми продовжуватимемо просуватися шляхом переговорів і діалогу, а не війни, виявляючи терпіння і наполегливість”, – сказав радник.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган отримав звернення командира 36-го батальйону Сергія Волинського з Азовсталі. Його текст одразу переклали турецькою. Через радника Ердогана того ж дня звернення потрапило і до президента, і до його заступника.