Подоляк дорікнув сенатору США й показав відео, де росіяни розстрілюють цивільних

Радник глави Офіса президента Михайло Подоляк дорікнув сенатору США Ренду Полу, який заблокував допомогу для України в розмірі $40 млрд.

Він опублікував відео, де військові росіяни розстрілюють цивільних людей. Про це Подоляк написав у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба “насварив” сенатора США, бо той загальмував допомогу Україні на $40 млрд

“Скільки таких злочинів відбувається в цю хвилину на сході й півдні України? Ціна одного дня зволікання – сотні вбитих і зґвалтованих. Ціна тижня – тисячі людей. Приємної ранкової кави, Ренде Пол”, – написав радник голови ОП.

Усі бачили відео @CNN, де 🇷🇺 військові заради фану стріляють у спину мирним громадянам. Скільки таких злочинів відбувається в цю хвилину на сході та півдні 🇺🇦? Ціна одного дня зволікання сотні вбитих і зґвалтованих. Ціна тижня тисячі людей. Приємної ранкової кави, @RandPaul. pic.twitter.com/JWbb7Onasl

Михайло Подоляк (@Podolyak_M) May 13, 2022

Республіканець Ренд Пол заявив позицію проти голосування в Сенаті щодо пакету військової допомоги Україні. Це означає, що палата не схвалить цю міру цього тижня. Пол одноосібно заблокував швидке просування цього закону, тому що Сенат вимагає одностайної згоди, щоб швидко винести такий законопроєкт на остаточне голосування.

Президент США Джо Байден хотів, щоб законопроект, відповідно до якого Україні надсилається економічна, гуманітарна та оборонна допомога на суму $39,8 млрд, був у нього на столі до кінця цього тижня.

Міністерство внутрішніх справ ідентифікувало особи російських окупантів, які потрапили на кадри CNN. Вони вбили двох цивільних людей на Київщині.