Окупанти пропонують українцям гроші за “свідчення” проти захисників Маріуполя – розвідка

Російські окупанти продовжують залякувати та шантажувати цивільних.

У селі Безіменне Донецької області під час фільтраційних заходів росіяни пропонують людям грошову компенсацію за зруйноване житло.

В обмін вимагають згоду “свідчити” проти українських захисників у Маріуполі, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Telegram.

У Бердянську окупанти вмикають звуковий сигнал тривоги. Водночас наказують усім зачиняти вікна, двері й не залишати домівок. Так росіяни переконують місцеве населення, що Збройні сили України збираються застосувати в місті хімічну зброю.

До окупованого Херсона прибула група вербувальників, до якої входять працівники ФСБ, офіцери “міністерства держбезпеки ОРДО” і представники ПВК “Ліга” (колишня “Вагнер”. – Gazeta.ua). Їхнє завдання – знайти людей, які погодяться працювати в “спецслужбах ОРДО”. Паралельно проводять показові фільтраційні заходи щодо патріотично налаштованих місцевих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захопили радіо в Бердянську й поширюють брехню про ситуацію в Україні

“За час перебування вказаної групи закатували й убили до 50 осіб цивільного населення. Близько 120 мешканців Херсона викрали. Зараз їхнє місцеперебування невідомо”, – повідомляє розвідка.

12 травня зазначена група прибула до місцевого СІЗО де проводила так звану мобілізацію серед утримуваних осіб. З приміщення було чути стрілянину з автоматичної зброї.

“Попри смертельну небезпеку з боку рашистів українці продовжують спротив на тимчасово окупованих територіях”, – додали в розвідці.

Російські пропагандисти змушують окупантів брати участь в агітаційних роликах, імітуючи успішні наступи “другої армії світу”. Зокрема, від командирів вимагають відводити підрозділи з передових позицій.