Кулеба розповів, що просив у G7

Ситуація з постачанням зброї Україні покращилася. Тепер необхідно забезпечити постійне постачання.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав про це на зустрічі G7 у Німеччині. Туди запросили Україну й Молдову, повідомляє “Європейська правда”.

“На зустрічі G7 я просив про три речі: зброю, зброю і ще раз зброю. З того часу ситуація покращилася завдяки постачанням гаубиць зі США й деяких європейських країн”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС заявили про зміни в позиції Німеччини щодо війни в Україні

Постачання зброє має продовжитися, щоб Україна мала всі засоби перемогти Росію.

Україні потрібні ракетні системи залпового вогню. Тривають переговори з представниками G7 про можливість надання цих систем.

“Друга прогалина, яку треба заповнити, – це авіація. Це стало гучною історією за останні два з половиною місяці, і питання залишається нерозв’язаним. Але на відміну від питання щодо РСЗВ, я не бачу негайного розв’язання цієї проблеми”, – сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з міністрами країн G7. Захід відбувся в німецькому Любеку. Кулеба назвав це зустріччю друзів. Український міністр сказав про відчуття, що таку практику продовжать. Додав, що держави G7 та Україна поділяють і захищають спільні цінності й принципи. Вони знайшли багато точок зіткнення.