У Запорізькій області росіяни крадуть зерно, сільгосптехніку, дітей змушують рити окопи

У Запорізькій області російські окупанти вчинили 271 викрадення, понад 100 людей перебувають у заручниках.

На тимчасово захоплених територіях росіяни затримують також неповнолітніх, щоб вони рили окопи в південних районах області. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Місцевих фермерів примушують до колаборації, вигадують різні “дозволи”. Окупанти вивозять в Російську Федерацію сільськогосподарську техніку, транспорт, зерно. Зерно вивозять системно.

“Фермери, не розуміючи, кому належатиме зібране, не хочуть вирощувати новий врожай. Вони не розуміють, чи потрапить він до них, чи його вкрадуть росіяни”, – сказав голова адміністрації.

Окупанти продовжують викрадати сільськогосподарську техніку з підприємств та у приватних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти проводять “перепис” населення

Старух нагадав про тимчасово захоплені Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Токмак і Пологи.

“Жоден метр землі не можна залишати, треба повертати все. І я переконаний, що Збройні сили України повернуть наші території”, – сказав голова адміністрації.

З області вже виїхали близько 250 тис. мешканців.

Росіяни вивезли майже 400 тис. т зерна із Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Вивозять крадене українське зерно до Сирії.

Украдена російськими окупантами на Запоріжжі сільськогосподарська техніка з’явилася на агрофірмі, пов’язаній із главою Чечні Рамзаном Кадировим.