МВС з’ясувало імена окупантів, які вбили цивільних на Київщині

Міністерство внутрішніх справ ідентифікувало особи російських окупантів, які потрапили на кадри CNN.

Вони вбили двох цивільних людей на Київщині. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі телемарафону UAразом.

“Ось, наприклад, відомий сюжет CNN, де на Київщині окупанти вчиняють вбивство двох цивільних чоловіків: власника автосалону та охоронця. Ми змогли не лише зафільмувати їхні обличчя, але і змогли ідентифікувати їх. Тому ми вважаємо, що від відповідальності їм не сховатися”, – зазначив він.

Він додав, що майже на всіх об’єктах є відеоспостереження. Крім того, в України є програмне забезпечення, яке надали іноземні партнери, що дозволяє майже у всіх випадках ідентифікувати російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині затримали зрадника, який приїхав воювати проти України

“Програма в автоматичному режимі порівнює зображенням зі знімками в базі даних, що налічує понад 10 млрд. фото. Також ця програма дозволяє ідентифікувати російських військових, які були вбиті або потрапили в полон чи зникли безвісти”, – зазначив Єнін.

За його словами, МВС виявляє та затримує українців, які розкрадають майно на територіях, де відносно спокійно. Вже зареєстрували понад сім тисяч справ, а найбільше випадків пограбувань та розбоїв у Чернігівській, Харківській та Дніпропетровській областях.

Російські солдати застрелили двох беззбройних мирних жителів, коли відходили після зіткнень на околиці Києва в березні 2022 року. Американська телерадіокомпанія отримала відеозапис холоднокровного вбивства двох українців, яке потрапило на камери спостереження.