Омбудсмен Денісова назвала кількість насильно вивезених рашистами українських дітей

Росію звинувачують у примусовій депортації з України 210 тисяч дітей. Йдеться про нав’язування українським дітям чужої історії.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, повідомляє РБК-Україна.

Вона повідомила, що серед 1,2 мільйона українців, яких депортували до Росії, понад 210 тисяч дітей.


Людмила Денісова
Уповноважена Верховної Ради з прав людини

«Коли наших дітей вивозять, вони руйнують національну ідентичність, позбавляють нашу країну майбутнього. Там нашим дітям російською мовою викладають історію, яку путін розповів усім»

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що у віддалені регіони російської федерації було депортовано понад 500 тисяч українців.

Зокрема, окупанти насильно вивезли з тимчасово окупованого Маріуполя на територію рф кілька десятків тисяч жителів, серед них – близько 5 тисяч дітей. Агресор роздає вивезеним українцям документи, що забороняють виїздити з російських регіонів упродовж двох років.

Раніше у міноборони рф заявили, що з 24 лютого до Росії вивезли майже 1,1 мільйона осіб, серед них майже 200 тисяч дітей із території України, включно з «Л/ДНР».