Окупанти “паспортизують” українців, яких силоміць вивезли до Криму

Окупаційна влада Росії в Криму проводить примусову паспортизацію громадян України, яких силоміць вивезли на півострів з Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомила омбудсменка Людмила Денісова в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захопили херсонського провайдера й змушують його підключитися до інтернету з Криму

“Окупаційна влада півострова зробила чергову картинку для пропагандистського телебачення рашистів, продемонструвавши як 10 осіб, котрі прибули до Криму з тимчасово окупованих районів материкової частини України, отримали російський аусвайс (посвідчення особи на окупованих територіях в роки Другої світової війни. – Gazeta.ua) за спрощеною системою”, – зазначила вона.

Загарбники проводять “роз’яснювальну” роботу з українцями щодо необхідності отримати “рашистську червону книжечку”.

“Оскільки без “документів”, які посвідчують їхню особу, проживати на території Криму їм не дозволять. Також наші громадяни потрапляють до фільтраційних таборів, де в них забирають паспорти громадян України і видають документ на тимчасове проживання”, – додала Денісова.

У Генічеському районі на Херсонщині російські окупанти анонсували “перепис” населення. Депутат обласної ради Сергій Хлань розповів, що у селі Щасливцеве, розташованому на Арабатській Стрілці, окупанти наказали місцевим жителям прийти до сільради.