Окупанти під час відступу підірвали три мости на Харківщині: чим це загрожує

Під час відступу росіяни підірвали три мости через річку Сіверський Донець у районі сіл Рубіжне й Старий Салтів у Харківській області.

Ці мости багато важили для контрнаступу Збройних сил України, повідомляє CNN із посиланням на супутникові знімки BlackSky та Європейського космічного агентства.

Вони були розташовані в 17 км від російського кордону.

Населені пункти довкола нещодавно звільнили українські захисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступні тижні будуть надзвичайно складними – Резніков повідомив про нову фазу війни

На іншому супутниковому знімку від 8 травня видно, що міст через Печенізьку ГЕС – найближчий на південь міст – також підірваний.

Для українських сил важлива не тільки динаміка. Основні російські шляхи постачання, які життєво важливі для наступу російських військ у районі Ізюма і в Луганську область, проходять на схід від річки Сіверський Донець у Харківській області.

“Хоча незрозуміло, коли підірвали мости й хто несе за це відповідальність. Малоймовірно, що українці. Мости занадто важливі для їхнього контрнаступу й націлювання на лінії постачання”, – пише CNN.

Українські війська продовжують контратаку на північ від Харкова, відбиваючи кілька міст і сіл у напрямку російського кордону. Російські пріоритети операцій на Донбасі зробили війська під Харковом вразливими для мобільних і високомотивованих українських контрнаступальних сил.