Популярний лоукостер безкоштовно возитиме українських біженців до Британії

Угорська авіакомпанія Wizz Air виділила 10 тисяч безкоштовних квитків для українських переселенців, які прямують до Великої Британії. 

Громадяни України зможуть безоплатно вилетіти з Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Безплатні квитки надаватимуть з 14 травня по 15 червня, повідомляється на сторінці Steve Morgan Foundation. 

Фонд Стіва Моргана співпрацює з авіакомпанією Wizz Air та трьома іншими некомерційними організаціями – Choose Love, The Shapiro Foundation та Ukraine Sponsorship Pathway UK (USPUK) – для забезпечення безкоштовного проїзду до 10 000 українських біженців у цей кризовий час. Біженці зможуть безкоштовно подорожувати із сусідніх з Україною країн Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини до Британії на підтримку візової схеми британського уряду «Дома для України».

— Steve Morgan Foundation

Як повідомлялось, WizzAir уже цього літа планує відновити продаж квитків з України. На низку європейських маршрутів авіакомпанія відкрила бронювання на липень 2022 року із Києва та Одеси.

Нагадаємо, міністр транспорту Великої Британії Грант Шеппс заявив, що прийняв удома сім’ю українських біженців. Вони залишили територію України через повномасштабне вторгнення РФ 24 лютого.