Зеленський: Україна не сприйняла ідею Папи Римського щодо українського та російського прапорів

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що українське суспільство не сприйняло ідею Папи Римського Франциска, коли двоє людей несли український і російський прапори у Ватикані.

За його словами, Україна вдячна за інші дії. Про це він розповів в інтерв’ю проєкту Porta a Porta італійського телеканалу Rai 1, передає Офіс президента в Telegram.

“Я вам поясню, як наше суспільство на це реагує: коли Папа молиться за Україну, ми йому завжди вдячні. Коли він показував на прикладі двох людей, які несли український і російський прапори, що має бути дружба, ми не змогли це сприйняти”, – зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС подякувало Папі Римському і запросило його до Києва

Він пояснив, що зараз в Україні російський прапор сприймають як прапор загарбників. За його словами, у людях відбувся ментальний розкол.

“Це вже не той прапор, що підіймається на змаганнях, на Олімпіадах. Сьогодні це прапор, із яким вони вбивали нас. І в нас ця асоціація. Складно зрозуміти, коли це прямо не стосується вас”, – підкреслив Зеленський.

Папа Римський Франциск тричі просив президента РФ Володимира Путіна евакуювати мирних жителів з Азовсталі. Він надсилав прямі повідомлення до Москви дипломатичними каналами і щоразу йому відмовляли.