“Бомблять у прямому ефірі” – окупанти шукають входи до підземних укріплень Азовсталі

Російські загарбники намагаються розшукати входи до підземних укріплень заводу “Азовсталь” у Маріуполі.

Територія заводу велика, але окупанти намагаються прорватись і закріпитись, а також розшукати входи і виходи до підземних укріплень, там де знаходиться шпиталь і українські захисники, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко під час онлайн брифінгу у львівському медіацентрі “Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готуються “приєднати” Маріуполь до РФ: відома дата псевдореферендуму

“Прямо зараз йде блокування заводу “Азовсталь”. Знову ми бачимо авіанальоти, я так розумію стратегічної авіації, тому що чутно дуже потужні вибухи. Люди повідомляють про потужний стовп диму, і ситуація дуже важка”, – сказав Андрющенко.

Він додав, що після завершення бомбардування росіяни знову можуть спробувати піти у наземний штурм. Зазначив, що наразі окупантам не вдається цього зробити.

“І саме це надає люті новим обстрілам і новому артилерійському прикриттю цих наземних операцій”, – підкреслив.

У Telegram-каналі Андрющенко додав, що окупанти безжалісно обстрілюють Азовсталь цілодобово.

“Окупанти бомблять захисників майже в режимі прямої трансляції. А світ продовжує спостерігати, обмежуючись здебільше співчуттям…. Лють. Просто лють”, – написав він.

Напередодні заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар (“Калина”) повідомляв, що впродовж усієї ночі 13 травня російські окупанти обстрілювали з артилерії й авіації Азовсталь у Маріуполі на Донеччині. Зараз триває штурм меткомбінату російською піхотою на бронетехніці.

Уранці 13 травня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко підтвердив, що піхота росіян продовжує штурмувати завод. Ворог намагається прорватися всередину Азовсталі.