“Маріуполіс 2”. У Каннах покажуть фільм литовського режисера, якого вбили окупанти

Організатори Каннського кінофестивалю, який відбудеться цьогоріч із 17 до 28 травня, додали до офіційної програми фільм литовського режисера Мантаса Кведаравічюса “Маріуполіс 2”. Його вбили російські терористи в заблокованому Маріуполі 3 квітня.

Наречена режисера Ганна Білоброва, яка була з ним на Донеччині та є співрежисеркою нового фільму, змогла повернути знятий у Маріуполі матеріал. Разом із монтажером Дунею Сичовою змонтувала його, щоб закінчити “Маріуполіс 2”. Фільм покажуть 19 травня в Театрі Бунюеля та 20 травня в Театрі Аньєс Варда в Каннах, передає The Hollywood Reporter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський міжнародний кінофестиваль пройде за кордоном

“Було важливо показати це (фільм “Маріуполіс 2″. – Gazeta.ua), тому ми його додали”, – ідеться в заяві фестивалю.

Першу частину “Маріуполіс” Кведаравічюс зняв ще 2016 року. Її називають “людською історією на тлі історичних потрясінь”. Світова прем’єра стрічки, яка розповідає про післявоєнне життя в Маріуполі, відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі 14 лютого 2016-го.

Подивитися трейлер до фільму можна нижче.

Російським журналістам відмовили в акредитації на 75-й Каннський кінофестиваль. Цьогоріч ювілейний захід відбуватиметься із 17 до 28 травня.

На думку організаторів, журналісти РФ “не відповідають євроцінностям”. Керівниця пресслужби кінофестивалю Аґнес Леруа заявила, що вони “чекали, поки стосунки між Росією та Україною налагодяться”.