Фото: жителі Києва незаконно збували зброю і боєприпаси

У Києві правоохоронці ліквідували канал збуту вогнепальної зброї та боєприпасів.

Про це у Telegram повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури, правоохоронці викрили і затримали групу осіб, які займалися незаконним збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території Києва (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що схему збуту зброї організували двоє жителів столиці.

Під час слідства правоохоронці провели в учасників групи два етапи оперативної закупки вогнепальної зброї. Під час першого етапу були придбані два автомати Калашникова.

Водночас, учасники групи повідомили про можливість придбати у них вогнепальну зброю, вибухові пристрої та набої.

Під час другого етапу спецоперації після збуту трьох автоматів Калашникова та двох гранат Ф1 правоохоронці затримали зловмисників.

Під час обшуків за місцем проживання учасників злочинного угруповання, були вилучені дев’ять корпусів гранат і запали до них, автомат, два пістолети, велику кількість набоїв різного калібру, холодну зброю та грошові кошти.

Фото: Офіс генерального прокурора

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. Встановлюється канал надходження зброї, а також інші особи, що можуть бути причетні до її нелегального збуту.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці затримали місцевого жителя, що незаконно зберігав удома ручні протитанкові гранатомети й автомати. Розпочато кримінальне провадження.

Раніше СБУ затримала у Львові чотирьох чоловіків, які зафільмували та виклали у соцмережі кадри ракетних ударів по місту.