У зрадника Киви конфіскували понад 1,2 млн грн

Понад 1,2 млн грн від жомової ями колишнього народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя”, підозрюваного у державній зраді Іллі Киви конфіскували в дохід України.

Про рішення суду повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Остаточне рішення ухвалив Верховний суд.

Кива як нардеп попри те, що не є власником об’єктів нерухомості – жомова яма – і не має правомочності щодо володіння, користування і розпорядження ним, передав указане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності.

За оренду протиправно отримав 1 242 236 грн. Ще 10 тис. грн зарахував собі на банківський рахунок як комісійні доходи за безготівкові банківські операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просували кремлівську пропаганду, будували “мости” з Росією: Зеленського й Ткаченка закликали відсторонити від марафонів вісім ведучих

Верховний суд погодився з висновками Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду й постановив конфіскувати в дохід держави кошти.

Слід фірми, яка заплатила Киві 1,2 млн грн за здавання в оренду жомової ями в Полтавській області, веде до окупованих територій, повідомляли журналісти.

Ілля Кива ще до початку повномасштабного російського вторгнення втік в Іспанію, а 28 лютого з’явився в програмі кремлівського “Первого канала”.

9 березня українські спецслужби затримали його помічника. Личаківський районний суд міста Львова заочно арештував екснардепа.

15 березня Верховна Рада позбавила Киву мандата народного депутата.

У квітні Кива попросив у президента країни-агресорки РФ Володимира Путіна російське громадянство.

Цього тижня обвинувальний акт щодо колишнього нардепа передали до суду.