Зеленський пояснив, на яких умовах готовий відкласти питання Криму

Україна готова відкласти питання окупованого Криму доки триває повномасштабна війна з Росією, адже розбіжності щодо статусу півострова заважають зустрічі лідерів обох країн.

Водночас Київ ніколи не визнає Крим частиною Росії, заявив президент України Володимир Зеленський під час інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1.

“Ми ніколи не визнаємо півострів частиною Російської Федерації, у Криму й до війни була автономія. Він і залишається автономною республікою зі своїми правами, парламентом. Але це українська територія у складі України”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон пропонував Зеленському поступитися суверенітетом України заради обличчя Путіна

Водночас Україні необхідно вести мирні переговори з Росією.

“Ми готові говорити з Росією про те, що не на часі рішення щодо Криму, тому що зараз війна, на часі людські життя. Відставмо це питання, якщо воно ускладнює процес переговорів. Якщо питання Криму ускладнює процес зустрічі президентів України й Росії, відставмо його. Наша делегація в Туреччині це пропонувала, але не назавжди. Ми не почули згоди”, – додав Зеленський.

Зеленський готовий особисто зустрітися для переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним без прокремлівських посередників і на умовах діалогу, а не ультиматумів.