ЄС хоче відстрочити ембарго на російську нафту та розділить пакет санкцій 

Європейський Союз розмірковує про поділ пакету санкцій проти РФ та відстрочку нафтового ембарго. Таке рішення у ЄС обговорюють через позицію країн, які не хочуть відмовлятись від російської нафти, серед них і Угорщина. 

За словами дипломатів ЄС, уряди не відмовилися від своєї мети укласти з Угорщиною домовленість до понеділка, коли міністри закордонних справ ЄС зустрінуться в Брюсселі. Однак деякі члени ЄС заговорили про можливу відстрочку ембарго на російську нафту, щоб приступити до решти пакету санкцій проти Росії, пише Bloomberg.

Нагадаємо, країнам ЄС на зустрічі послів 8 травня не вдалося домовитись про новий пакет санкцій проти Росії. Обмеження на імпорт і транспортування російської нафти далі блокує Угорщина. Також Болгарія може не підтримувати нові санкції Європейського союзу проти Росії, якщо балканська країна не отримає виключення із заборони на покупку російської нафти. Нафта потрібна для НПЗ в Бургасі, який належить російському «Лукойлу». У зв’язку з цим в Єврокомісії можуть скасувати право на вето в ЄС.