“Жоден артист не відмовився”: “Файне місто” пройде без глядачів

Рада оборони Тернопільської області заборонила проводити благодійний фестиваль “Файне місто” за присутності глядачів.

Однак організаторам запропонували інші варіанти проведення заходу. Про це під час брифінгу заявив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, передає Gazeta.ua.

“Якщо хочуть – можуть із групами, які в них братимуть участь, у закрите приміщення з використанням ЗМІ, як це робилося в Києві, як робилося в інших містах, і через телебачення, через радіо цей ефір можна провести, але без глядачів”, – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Dakh Daughters показали у Франції виставу “Танець смерті”, в ній представили нові композиції

Співорганізатор фестивалю Володимир Пасяка розповів, що захід погодилися провести у режимі онлайн. Крім того, жоден із артистів не відмовився виступати після зміни формату.

“Артисти приїжджають у місто. Концерти відбуватимуться. Тільки буде відрізнятися тим, що в онлайн-форматі. Під час трансляції можна буде задонатити кошти на потреби полку “Азов”. На вчорашній день ми продали практично всі квитки. Це на 187 тисяч гривень, якщо я не помиляюся. Ну, тепер ми будемо змушені повертати їх людям”, – розповів він.

Гурт Kalush Orchestra, який цьогоріч представляє Україну на Євробаченні, виступить 14 травня у фіналі пісенного конкурсу під номером 12. Українцям доведеться поборотися за перемогу ще з 24 фіналістами з різних країн.