Зеленський пояснив, чи є загроза з боку Придністров’я

Україна не розглядає можливість наступу російського угруповання з території невизнаного Придністров’я як серйозну загрозу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1.

“У Придністров’ї може бути атака, там 100 відсотків людей контролює Росія. Військові там як місцеві, так і росіяни. Там може бути до 15 тисяч угруповання, але воно не дуже готове. В них немає кордонів із РФ, тільки з нами й Молдовою”, – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У невизнаному Придністров’ї силовики заявили про спроби підпалити нафтобазу та військкомат

Зеленський каже, що додаткових військових вони можуть мати тільки з неба.

“Ця частина угруповання, якщо вони підуть, ми їх не дуже боїмося, тому що там із цих 15 тисяч вміють воювати до 3 тисяч людей. Це може бути виклик, але ми не бачимо там дуже великої загрози”, – підкреслив.

Напередодні Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що російські окупанти провокують напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдови. Ворог перегруповується та поповнює запаси. Намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів.

Обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою. Збройні угруповання невизнаного Придністровського регіону Республіки Молдова та підрозділи військ РФ перебувають у повній бойовій готовності.