Подоляк прокоментував крадіжку РФ українського зерна

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував новину про крадіжку Росії українського зерна для подальшого продажу в Сирію.

Про це він написав у себе на сторінці у Twitter.

«Була «партія шахраїв і злодіїв», стала країна варварів та мародерів. Спочатку – викрадені лізингові літаки, потім – унітази та спідня білизна. Тепер крадіжка українського зерна для продажу до Сирії та Лівану. Як низько впаде Москва? Крадуть медалі українських ветеранів?», – наголосив він.

Нагадаємо, Росія відправляє зерно, яке незаконно вивезла з України, з території незаконно анексованого Криму до країн Ближнього Сходу. Російське судно потрапило на супутниковий знімок.

Як повідомлялося, на початку травня російське судно завантажило в тимчасово окупованому Криму 27 тисяч тонн зерна, що було вивезене з тимчасово окупованих територій Херсонської і Запорізької областей. Окупанти спробували продати його Єгипту, але після відмови змінило напрямок на Ліван та Сирію.

10 травня українська розвідка повідомила, що судна зі вкраденим українським зерном вже перебувають у Середземному морі та прямують, скоріш за все, у Сирію.