У Вільнюсі розпочався фестиваль «Українські дні»

13 травня у Вільнюсі розпочинається триденний фестиваль «Українські дні». Захід має на меті познайомити литовців з українською культурою та допомогти українцям краще пізнати столицю Литви

Видання LRT повідомляє, що загалом протягом триденного фестивалю заплановано понад 100 різноманітних безкоштовних освітніх заходів, концертів, екскурсій та розважальних заходів для дітей. Організували також захід «Вільнюшиванка», його навіяла традиційна українська вишивана сорочка.

«Ми хочемо, щоб українці, які живуть у Литві, відчували себе як вдома, тому вирішили надати їм більше можливостей ближче пізнати Вільнюс та литовську культуру», – сказала Інга Романовське, керівниця вільнюського агентства з розвитку бізнесу та туризму Go Vilnius.

У неділю на Реформатській площі у столиці заплановано пікнік для литовських та українських родин. З програмою заходу можна ознайомитись тут.

За даними видання, з початку повномасштабної війни в Україні до Литви прибуло близько 50 тис. біженців з України. Багато з них оселилися у Вільнюсі.