Окупанти знову обстріляли Харків та область – загинули п’ятеро людей

Протягом минулої доби, 12 травня, російські терористи продовжили обстрілювати Харків і Харківську область.

Внаслідок цього загинули п’ятеро людей та є постраждалі. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

За його словами, ніч минула відносно спокійно. Однак вдень був приліт ракети по території Харківського аеропорту, який обійшовся без жертв. Внаслідок обстрілів Салтівки у Харкові постраждали троє людей.

Найбільше ворог атакував Дергачі, де за добу загинули двоє людей та четверо поранені. Росіяни пошкодили гуманітарний штаб, приміщення РАЦСу, частину поліклініки та будівлю швидкої допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники найактивніше наступають на двох напрямках – Генштаб

У Золочівській громаді виявили трьох постраждалих, у Балаклії – двох. У селі Шебелинка снаряд терористів влучив в ангарну будівлю. Загорівся ангар і 10 вантажних автівок. Загинули троє людей, ще п’ятеро постраждали.

“На Харківському напрямку окупанти спроб наступу не робили. Тривають бої на Ізюмщині. Наші Збройні сили тримають позиції та відбивають ворога”, – підсумував Синєгубов.

Українські війська звільнили села Верхній Салтів, Замуйлівка, Байрак, Рубіжне у Вовчанському районі Харківської області. Вороги відходять подалі від Харкова. У звільненні брали участь бійці Збройних сил України Харківського 227-го батальйону 127-ї бригади тероборони.