За боротьбу і захист культури України: Джамала отримала нагороду від Атлантичної ради США

Виконавицю Джамалу відзначили в номінації “Визначне лідерство артиста” за боротьбу та захист української культури під час російської агресії проти України. А також – за підтримку біженців і Збройних сил України.

Престижну нагороду вручила артистці Атлантична рада США. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала продає сукню, в якій відкривала Євробачення, заради ЗСУ

“Співачка наголосила, що прийняла нагороду від імені всіх українських артистів, які використовують свій голос, аби розказати про російські воєнні злочини в Україні”, – зазначили в повідомленні.

Джамала оголосила про нагороду в Instagram.

“Не втомлюся підкреслювати, що це наша спільна премія. Всіх моїх колег, які кричать в ефірах про злочини Росії, збирають кошти на підтримку ЗСУ, волонтерів і вимушених переселенців, створюють петиції й ні на мить не зупиняються. Наша спільна мета – не дати зникнути з інфопростору війні, що вбиває, калічить і тримає в заручниках”, – наголосила артистка.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Jamala (@jamalajaaa)

Спеціальну нагороду “За визначне лідерство” від Атлантичної ради США також отримав український народ. Президент Володимир Зеленський подякував Atlantic Council і наголосив, що нагородити всіх українців “правильно і справедливо, адже мужність – це наша національна риса характеру”.

Щорічна нагороди Атлантичної ради США “За визначне лідерство” присуджується видатним особистостям, які втілюють у життя цінності трансатлантичних відносин і формують спільне глобальне майбутнє.