Прославляв російські звірства: СБУ затримала білоруса

Служба безпеки України у Рівненській області викрила злочинну діяльність громадянина Білорусі, який прославляв російські звірства. Тепер йому загрожує до трьох років тюремного ув’язнення

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними спецслужби, чоловік, будучи мешканцем прикордонно-контрольованого з Білоруссю району Рівненської області, «вчиняв дії, спрямовані на виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України».

Йому оголосили підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (1 ст.436-2 ККУ). Тепер чоловікові загрожує до трьох років позбавлення волі.

При цьому в обласній прокуратурі уточнили, що підозрюваному 59 років. Він є уродженцем Республіки Білорусь, але вже багато років проживає у Вараському районі Рівненщини.

«Чоловік у категоричній формі заперечував причетність військовослужбовців РФ до обстрілів Харкова, Києва, Маріуполя та інших міст України. Також він виправдовував знищення військами країни-агресора телевежі поблизу Рівного та об’єктів цивільної інфраструктури області», – йдеться у повідомленні.