Ворожі пропагандисти намагаються дискредитувати українських біженців

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 13 травня.

Російські ЗМІ продовжують агресивну інформаційну кампанію з дискредитації українських біженців, повідомила пресслужба ЦПД у Telegram.

“Росіяни почали активно поширювати матеріал про те, що у Варшаві українські біженці нібито до смерті забили поляка. У польському інфопросторі такі матеріали відсутні”, – йдеться у повідомленні.

На офіційних ресурсах міноборони Російської Федерації всі відомості про ураження Збройними силами України російського корабля “Всеволод Бобров” маркуються як “фейк”. Підтвердженням цьому, на думку російських силовиків, є те, що українські Telegram-канали нібито “не надали жодних доказів цього факту”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія втратила ще один корабель поблизу Зміїного – ЗМІ

“Постійний представник РФ при ЄС Володимир Чижов заявив, якби російські війська взяли за зразок Сполучені Штати Америки та інші західні країни, на даний момент вони пройшлися б паровим катком по Україні вже кілька разів, але таких намірів ніколи не було. Теза, що Росія нібито не мала планів захопити територію України – маніпуляція”, – попереджають в РНБО.

Російські пропагандисти повідомили про мультимедійний проєкт “У владі злочинного безпам’ятства”, який розповідає про “злочини” української влади проти “історичної пам’яті братніх народів і спроби забути подвиги бійців і командирів Червоної армії”. Це – маніпуляція, попереджають у РНБО.