Росіяни намагаються прорватися до Слов’янська та Краматорська – британська розвідка

Росія докладає значних зусиль у районі Ізюму та Сіверськодонецька у спробі прорватися до Слов’янська та Краматорська.

Основна мета на цьому напрямку – оточити українські сили, ізолювавши їх від підтримки чи посилення за рахунок підрозділів Збройних сил України на заході, повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter. Водночас українські сили успішно запобігли спробам російських військ перетнути річку на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вразила російські засоби ППО та судна на Зміїному. Але є загроза – британська розвідка

“При спробі перетнути річку Сіверський Донець на захід від Сіверськодонецька Росія втратила значну частину бронетехніки як мінімум однієї батальйонно-тактичної групи, а також розміщені там понтонні переправи. Форсування річки в умовах бойових дій є дуже ризиковим маневром, що свідчить про тиск на російських командирів, щоб вони досягли прогресу на Сході України”, – йдеться у повідомленні.

Російські війська не змогли досягти якихось значних успіхів, незважаючи на концентрацію сил у цьому районі після відведення та розміщення підрозділів із Київської та Чернігівської областей.

За мінімальними підрахунками російські окупанти при невдалій спробі форсувати річку Сіверський Донець у Луганській області втратили 73 одиниці техніки. Зокрема, окупанти втратили бойові машини піхоти.