Журналісти показали відеосвідчення звірств окупантів на “дорозі смерті” під Києвом

На дорозі між селами Мотижин Макарівського району і Ясногородка Фастівського району в Київській області знайшли тіла 37 мирних жителів.

Їх розстріляли в автомобілях російські військові у березні, коли були в регіоні, повідомила The Wall Street Journal із посиланням на поліцію України.

Від Мотижина на північ ведуть дві інші дороги. Однак у перший тиждень війни вони стали місцем загибелі багатьох цивільних. Тож мешканці села намагалися виїхати дорогою, яка веде на південний схід до Ясногородки. Її протяжність майже 7 км, ідеться в ролику.

Журналісти вивчили відео з автомобільних реєстраторів, поговорили з очевидцями й дослідили територію вздовж цього шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Сашу розірвало снарядом. Збирали на лопату й складали” – як зараз живуть люди у знищених росіянами Мощуні та Горенці

Вони дійшли висновку, що росіяни обстрілювали її з мінометів. Принаймні один такий інцидент потрапив на відеореєстратор 3 березня.

Крім понівечених цивільних автомобілів, із білими пов’язками на дзеркалах і написом величезними літерами “Діти”, на дорозі виявили і загиблих цивільних із вогнепальними пораненнями. Журналісти показали кадри-свідчення звірств окупантів.

“Десятки мирних українців були вбиті російськими військовими на одній ділянці дороги за межами Києва протягом березня. Аналіз відео, фотографій і повідомлень у соціальних мережах показує, як російські сили розташувалися вздовж шляху, щоб стріляти й викрадати мирних жителів, які тікають”, йдеться в описі відео.

Станом на 29 квітня виявили 1187 тіл жертв російської армії на території Київщини. 900 з них – це приблизна кількість тіл, знайдена в Бучанському районі.