В Чорному морі знаходиться 30 крилатих ракет типу “Калібр”. Загроза обстрілів лишається – ОК “Південь”

Корабельне угруповання в Чорному морі складає чотири кораблі і два підводних човни, що несуть понад 30 крилатих ракет типу “Калібр”.

Загроза ракетних ударів як по півдню, так і по всій території України залишається актуальною, повідомляє Оперативне командування “Південь” в Facebook.

Ракетно-артилерійськими підрозділами і авіацією протягом доби нанесено понад 100 ударів по позиціях ворога. Загальні втрати склали: 57 окупантів, шість одиниць броньованої та три автомобільної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль шокований проукраїнським настроєм кримчан і планує посилити репресії – ЗМІ

На вулицях тимчасово окупованого Херсона з’являються українські прапори, як свідчення того, що населення не сприймає нав’язані ворогом символи, владу, спосіб життя.

По Миколаївщині ворог продовжував гатити артилерійським та ракетно-залповим вогнем. Вражаючи об’єкти промисловості, міської та приміської інфраструктури, ворог в тому числі здійснює психологічний тиск на мирних мешканців населених пунктів, намагаючись їх змусити прийняти “руський мир” замість страху перед обстрілами.

На Одещині ворог продовжує розхитувати ситуацію навколо прокладання сухопутного коридору від Криму до Придністров’я.

11 травня поставлений російськими окупантами “заступник голови Херсонської області”, колаборант Кирило Стремоусов заявив, що проситиме Путіна “включити” область до складу РФ.

Збройні сили України звільнять Херсонську область від російських окупантів, сказали в Офісі президента України.