Голова ГУР Буданов назвав причини, через які РФ не проводить мобілізацію

Існує дві причини, через які влада Російської Федерації досі не оголосила загальну мобілізацію в країні.

Перша – економічна, друга – ідеологічна, в ефірі національного телемарафону розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, повідомляє Gazeta.ua.

Путін не оголошує загальну мобілізацію через негативні економічні наслідки, які та неминуче спричинить. На тлі санкцій заходу таке рішення може стати катастрофою для російської економіки, котра щоденно зазнає величезних втрат через війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці розповіли про “божевільні ідеї” російських окупантів

Крім того, не менш важливим є ідеологічний аспект оголошення загальної мобілізації, яка викличе підозри в успішності “спецоперації” серед звичайних громадян.

“У керівництва РФ є потреба роз’яснити хоч якось, навіщо взагалі потрібна мобілізація, якщо за заявами керівництва, “все йде за планом”. Це потрібно буде якось пояснювати. Оскільки відповіді на ці питання у них немає, то вони й не оголошують мобілізацію”, – сказав Буданов.

Росія продовжує приховану мобілізацію резервістів та курсантів воєнних училищ, оскільки щодня втрачає в Україні велику кількість особового складу, заявив Буданов.

Кирило Буданов бачить два сценарії завершення війни з РФ. Перший розділення Росії на три й більше частин. І другий відносне збереження територіальної цілісності РФ при зміні керівництва країни.