Арестович пояснив, чому росіяни не поспішають приєднувати Херсонську область

Російські силовики з ФСБ та Управління розвідки конфліктують, грабуючи Херсонську область, а у Кремлі її приєднання розглядають як крайній сценарій.

Про це повідомив журналістам радник голови ОП України Олексій Арестович, передає 24 канал. «Вони сперечаються за «віджату» українську власність – Херсонську область. Зокрема ділять сільськогосподарську техніку, зерно та навіть автобуси, бо ж це багато грошей. Вони багато чого вже поділили і будуть ще це робити», – заявив Арестович.

Радник глави ОП пояснив, що у Херсоні є самопроголошене «керівництво» і в Кремлі вже почали питати, що ж відбувається з цим регіоном, і ті заявили, що «готові до приєднання».

«На це відреагував відразу Пєсков, сказав, що все має бути, як з Кримом. Бо ж це міжнародний скандал, бо анексія дорівнює ескалації, а це величезні неприємності для Росії. Водночас Путін чітко проголосив на параді 9 травня, що їхнє завдання – запобігти глобальній війні», – сказав він.

За словами Арестовича, це означає, що не буде ні ядерної війни, ні війни з НАТО, ні ескалації. Росія цього побоюється. Перед собою Кремль ставить лише завдання – вийти на кордони Донбасу та Херсонщини: «І тут якийсь дурень самопроголошений вилазить і робить міжнародну заяву величезного масштабу. Йому одразу «дали по шапці», що народ має вирішувати. Тому одразу з’явився із заявою Пєсков».

Арестович каже, що, можливо, цей сценарій десь лежить і вони готуються оголосити Таврійську область без референдуму в Херсоні, але такі заяви для них точно не на часі. На думку Арестовича, зараз немає ознак, що «референдум» у Херсонській області взагалі готується.

«Останній вкид був, що це перенесли на 15 – 18 травня, але підготовки немає. Окрім того, вплинули і такі заяви, їх почали одразу «гасити» на рівні Кремля», – додав він.

Але радник глави ОП вважає, що сценарій приєднання Херсону в росіян є. Він розглядається як крайній, але точно не головний.

«Він розглядається у випадку, якщо не вдасться вмовити нас на де-факто визнання окупації Херсонської області. Але будь-які спроби Росії не мають значення. Як сьогодні наголосив Михайло Подоляк, ми все одно звільнимо Херсон військовим шляхом», – підсумував Арестович.